Timeplan Retrospillmessen 2019

Her finner du oversikt over alt som skjer på Retrospillmessen 2019

Det er tradisjon på Retrospillmessen å ha et eget panelrom, hvor gjestene våre holder spørrerunder, foredrag og såkalte paneler. Du finner panelrommet vårt til høyre for kantina, med inngang nederst til venstre i salen.

Show med Øisteins Blyant, Lørdag 22.juni

Øisteins blyant holder tegneshow for barn og voksne i hallen på lørdag kl: 11:45 og 15:00. Her blir det garantert mye folk, så møt opp i god tid!

Offisiell Afterparty, Lørdag 22.juni

For første gang arrangerer vi offisiell afterparty etter messa på lørdag 22. juni. Det foregår på utestedet Fjordfolk i Sandefjord sentrum. Fra 21:00 blir det konsert med David Wise (kjent fra Donkey Kong Country) og venner. Dørene åpner tidligere, så her er det bare å møte opp. Covercharge på 50kr. Utestedet har 18 års grense, men det er lov med barn i følge med voksne frem til konserten er ferdig.

Uoffisielt dansemaskin NM, Søndag 23.juni

Begynner 12:00, påmelding senest 11:30. For både nbegynnere og proffe! Maskinene er tilgjengelig for øving hele lørdag og deler av søndag.

Panelrommet (foredrag/Q&A) Lørdag 22.juni

 • - Kevin Bayliss og David Wise (In English)
  - Creation of battletoads, Donkey Kong Country, Killer Instinct
  Panel is hosted by The Retro Hour Podcast.
 • - Daniel og Simen (På norsk)
  Daniel og Simen, kjent fra YouTube og egen dokumentar på NRK snakker om deres arbeid mot netthets og mobbing. Viktig for barn å voksne å få med seg!
 • - Daniel Ibbertson - Slopes Game Room (In English)
  Live Retro quiz
 • - Chris Marlow og Shawn Pile (In English)
  The story of Conkers Bad Fur Day for the Nintendo 64
  Panel is hosted by The Retro Hour Podcast.
 • - Tore Strand Olsen forteller om tegneserier (På norsk)
  Drømmer du om å bli tegneserieskaper? Tore Strand Olsen, kjent fra tegneserien Ørn Bjørn og Jørn i Pyton, forteller om erfaringer i tegneseriebransjen. [OBS! Nils Axle Kanten har måttet avlyse grunnet sykdom]
 • Dokumentaren har dessverre utgått fra programet.

Panelrommet (foredrag/Q&A) Søndag 22.juni

 • - Working at Rare, one of the UKs most unique game companies (In English)
  All star panel with David Doak (GoldenEye/N64), Chris Marlow (Conkers Bad Fur Day/N64), Shawn Pile(Conkers Bad Fur Day/N64), David Wise (Donkey Kong Country series) and Kevin Bayliss (Killer Instinct/N64)
  Panel is hosted by The Retro Hour Podcast.
 • - Nerdelandslaget (På norsk)
  Stian Blipp fra Idol og Senkveld og Andreas Hedemann står bak den nye podcasten Nerdelandslaget. De kommer til oss for å holde en live versjon av podcasten. Her blir det garantert liv!
 • - Slik lager Qvisten animasjonsfilmer (På norsk)
  Norske Qvisten Animasjon forteller om hvordan de lager animasjonsfilmene sine. Her blir det garantert snadder for deg som er interessert i animasjonsbransjen. Qvisten står bak kjente filømer som Dyrene i Hakkebakkeskogen, Knerten, Elias, Kutoppen og den kommende Kaptein Sabeltann.
 • - Making modern games with Joel Bylos of Funcom (In English)
  Joel Bylos works as a Creative Director at Funcom. Recently he has been involved in Conan Exiles, and will talk about how modern game studios produce games.
 • - Succeding as an international youtuber (In English)
  The creators of Slopes Game Room, Dr. Wily and Commonwealth Realm talk about how they are making money from YouTube.